fbpx
Сьогодні
22:25 05 Кві 2023

Ворог використовує у районі Бахмута вдосконалені авіабомби ФАБ-500, - Череватий

Армія рф не має новітніх систем ведення бою, тому використовує зараз на Бахмутському напрямку удосконалені керовані авіаційні бомби ФАБ-500, ефективною протидією яким можуть стати літаки F-16.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

"Оскільки у ворога немає новітніх систем ведення бою, на відміну від того, що нам намагаються надати партнери, росіяни удосконалюють і використовують старе радянське озброєння, у тому числі і бомби ФАБ-500, обладнуючи їх крилами і навігаторами GPS", – зазначив Череватий.

За його словами, це все робиться для того, щоб обходити нашу систему ППО і не витрачати дорогі ракети типу "Калібр" чи "Іскандер".

"Використання цих авіабомб дає росіянам певний простір, проте і тут ми знаходимо свої протидії. Ідеальною протидією, звісно, було б надання нам партнерами новітніх літаків типу F-16 з потужними ракетами "повітря-повітря", які можуть збивати ворожі літаки, коли вони намагаються скидати бомби. Відповідно ця проблема швидко вирішилася б. Але в даному випадку ми шукаємо інші належні способи, щоб убезпечитися від наслідків цієї нової загрози", – наголосив Череватий.

Довідка

Президент Володимир Зеленський 5 квітня заявив, що російські загарбники не контролюють Бахмут на Донеччині, але ситуація там найскладніша на фронті.

Він наголосив, що чим швидше Україна отримає зброю від партнерів, тим швидше українські воїни будуть "виборювати ситуацію" не тільки в Бахмуті, а в цілому на території держави.

За останню добу Сили оборони України на Бахмутському напрямку знищили 88 окупантів, 124 загарбники було поранено, знищено три безпілотних апарати ворога, одна станція радіоелектронної боротьби і склад з боєприпасами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: