fbpx
Сьогодні
Фото 11:05 26 Бер 2023

У Верховній Раді хочуть обмежити використання військової та патріотичної тематики в рекламі та маркетингу

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, у кому пропонують заборонити бізнесу використовувати для торговельних марок патріотичні та військові назви.

Про це пише Рубрика, посилаючись на відповідний проєкт №9128 закону, який опублікували на сайті парламенту.

Як повідомляють, після початку повномасштабного вторгнення рф українські підприємці почали використовувати в рекламі та назвах своєї продукції патріотичні символи. А також назви, що асоціюються з війною і національним опором.

бренди, патріотика

Депутати Ірина Геращенко, Вікторія Сюмар, Володимир Ар'єв, Микола Княжицький та інші запропонували Верховній Раді заборонити експлуатацію патріотизму брендам.

Вони наголошують, що є багато вдалого креативу з військово-патріотичною тематикою, проте є й недоречна експлуатація у комерційних цілях.

бренди, патріотика

Зокрема, ініціатори проєкту згадали скандальну "Героїчну Бучу-Комбучу", насіння з назвою "Перемога" або "Азовсталь", пиво "Герої не вмирають", горілка "Бахмут", сосиски ПАТРОНчики" тощо.

бренди, патріотика

"На жаль, у таких випадках професійна етика часто не спрацьовує", – зазначили автори законопроєкту.

Законопроєктом передбачається заборона бізнесу:

  • використовувати назви, що відтворюють повністю або частково назви подій, пов'язаних зі здійсненням заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування російської збройної агресії;
  • назви, що відтворюють назви населених пунктів і місцевостей, які асоціюються з українським опором, крім випадків використання таких назв до 24 лютого 2022 року;
  • найменування, що містять згадку бойових дій і воєнних операцій, найменування виробників, назв типів і видів озброєння;
  • назви, що відтворюють назви родів військ, військових підрозділів ЗСУ;
  • назви, що відтворюють вітання, визначені законодавством як офіційні для ЗСУ, інших утворених відповідно до законів України військових формувань.

бренди, патріотика

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: