fbpx
Сьогодні
19:33 13 Бер 2023

У російській столиці вирубують ліси, щоб розмістити ППО, - The Insider

English version here

Фото: скрін відео The Insider

Після Нового року  у москві  почали вирубувати ліси, зокрема в парку-заповіднику "Лосиний острів". Звільнені ділянки хочуть віддати на потреби міноборони, зокрема для розміщення там систем ППО.

Про це пише The Insider, пише Рубрика.

Так, у мікрорайоні Кур'яново таємно знищили лісовий масив площею близько 100 гектарів. Там залили асфальт: буде 10 майданчиків, щонайменше на одному з них встановлять ППО.

Біля знищеного лісу є музей-заповідник Коломенське. Там розташована Церква Вознесіння, занесена до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО. Тепер місцеві жителі побоюються, що її виключать із цього переліку.

Ще одну ділянку вирубали в Ізмайлівському парку — найбільшому міському парку Європи. The Insider припускає, що там теж встановлять ППО.

Також ЗРК С-400 розмістили на території парку-заповідника "Лосиний острів". Система ППО там розташована приблизно за 200 метрів від житлового комплексу. Так зробили навіть попри те, що ця ділянка належить до території з природою, яка особливо охороняється.

А ще ППО розмістили на сміттєзвалищі "Салар'єво", яке станом на 2013 рік було найбільшим у Європі.

Довідка

Ще у січні в мережі почали поширювати кадри, на яких у москві та поблизу міста зафіксували встановлені системи протиповітряної оборони. Зокрема, комплекси ППО помітили на будівлі міністерства оборони рф та неподалік резиденції володимира путіна.

Пізніше видання Bloomberg із посиланням на знайомих із ситуацією чиновників написало, що ці системи ППО вирішили розгорнути після атак безпілотників по російських військових аеродромах у Саратовській та Рязанській областях. Також системи помітили біля стадіону в москві, де виступав володимир путін.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: