fbpx
Сьогодні
21:14 18 Лют 2023

Країни G7 дійшли згоди про посилення санкцій проти росії

Фото: Getty Images

Глави МЗС країн G7 оголосили про посилення санкцій проти російської федерації та держав, які матеріально підтримують військову агресію проти України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Тagesspiegel.

Як повідомляється, міністри у Мюнхені, де відбувається конференція з безпеки, домовилися продовжувати підтримку України та посилити санкційний тиск на росію.

Окрім того, вони також призвуть треті країни припинити надавати допомогу рф, інакше ті зіткнуться з "великими витратами".

Країни G7 також критикували ядерні загрози кремля.

"Безвідповідальна ядерна риторика Росії є неприйнятною, і будь-яке використання хімічної, біологічної чи ядерної зброї призведе до важких наслідків", – заявив міністр закордонних справ Японії Хаясі Йосімаса, головуючий на зустрічі міністрів закордонних справ G7.

Члени "Групи семи" також підтвердили свою "непохитну солідарність" з Україною та засудили триваючі російські напади на українських цивільних та об'єкти інфраструктури.

Довідка

Міністри G7 під час зустрічі домовилися про подальшу підтримку України. Зокрема, йдеться про пришвидшення постачання зброї та введення нових санкцій проти росії.

Також США та країни G7 мають намір 24 лютого запровадити новий масштабний пакет санкцій проти росії.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: