fbpx
Сьогодні
17:08 09 Лют 2023

Проти 7 російських кіберзлочинців запровадили санкції Британія та Сполучені Штати

English version here

Велика Британія запровадила санкції проти семи російських кіберзлодіїв у координації зі Сполученими Штатами Америки.

Про це мова йде у заяві на сайті британського уряду.

Під санкції потрапили:

  • Валентин Карягін (псевдонім Глобус),
  • Максим Михайлов (псевдоніми: Багет і MaxMS76),
  • Дмитрій Плешевський (псевдонім Ісільдур),
  • Михаїл Іскрицький (псевдонім Тропа),
  • Віталій Ковальов (псевдоніми: Бен і Бентлі),
  • Іван Вахромєєв (псевдоніми: Гриб і ivanalert),
  • Валерій Седлецький (псевдонім Стрікс).

"Ці особи були пов'язані з розробкою або розгортанням низки вірусів-здирників, які націлені на Британію та США. Ці цинічні кібератаки завдають реальної шкоди життю і засобам до існування людей", наголошують у заяві.

За розробку та розгортання програм-вимагачів відповідальні групи, відомі як Conti, Wizard Spider, UNC1878, Gold Blackburn, Trickman і Trickbot: Trickbot, Anchor, BazarLoader, BazarBackdoor, а також штамів вірусів-здирників Conti та Diavol. Вони також причетні до розгортання вірусу-здирника Ryuk.

Штами вірусу-здирника, відомі як Conti та Ryuk, вразили 149 британських фізичних та юридичних осіб. За допомогою цих програм було викрадено щонайменше 27 мільйонів фунтів стерлінгів.

Жертвами Conti стали 104 британці, які заплатили приблизно 10 мільйонів фунтів стерлінгів, а жертвами Ryuk – 45 осіб, які заплатили приблизно 17 мільйонів фунтів стерлінгів.

Група Conti стояла за атаками на лікарні, школи, підприємства та місцеві органи влади, включаючи Шотландське агентство з охорони навколишнього середовища.

Згідно з дослідженням компанії Chainalysis, група вимагала $180 млн за допомогою програм-вимагачів лише у 2021 році.

Conti була однією з перших кіберзлочинних груп, яка підтримала війну росії в Україні, заявивши про свою підтримку Кремля протягом 24 годин після вторгнення.

Група зловмисників, відповідальна за Conti, розформувалася в травні 2022 року. Проте звіти свідчать, що члени групи продовжують брати участь у створенні деяких з найвідоміших нових штамів програм-вимагачів, які домінують і загрожують безпеці Великої Британії.

Нагадаємо, що 8 лютого Лондон розширив санкції проти російської федерації. У список із 15 позицій входять компанії, на які військові володимира путіна покладаються під час виробництва та постачання обладнання, а також особи, пов'язані з розкішними резиденціями глави кремля.

Як писала Рубрика, найближчими днями Єврокомісія представить новий, 10-й пакет санкцій проти російської федерації через військову агресію проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: