fbpx
Сьогодні
20:41 23 Жов 2018

Справа Савченко: суд щодо продовження арешту перенесли

Шевченківський районний суд Києва вирішив перенести на 25 жовтня розгляд клопотання прокуратури про продовження арешту нардепа Надії Савченко.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Спочатку адвокати Савченко попросили суд дати їм час для ознайомлення з матеріалами слідства. Суд оголосив перерву на кілька годин, після чого засідання продовжилося, проте адвокати все одно наполягали на тому, що їм не дали достатньо часу і можливостей для ознайомлення з матеріалами справи.

Правозахисники Савченко заявили відвід судді, який був розглянутий з негативним для них результатом.

Потім суд продовжив розглядати клопотання про продовження арешту нардепу. Однак через те, що її адвокати не з'явилися на продовження засідання, прокурори клопотали перед судом про залучення до розгляду даного питання державного адвоката з центру безоплатної правової допомоги.

Суд задовольнив це клопотання і переніс засідання на ранок 25 жовтня.

Нагадаємо, що Надія Савченко підозрюється в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Савченко визнала, що причетна до вивезення зброї з окупованих територій і розмов про організацію терактів. Але назвала це власною спецоперацією.

Нардеп пройшла тест на поліграфі, результати якого, за даними СБУ, вказали на наміри нардепа повалити конституційний лад і здійснити теракти в урядовому кварталі і в будівлі Верховної Ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: