fbpx
Сьогодні
Фото 20:44 14 Жов 2018

У Бучі на Київщині відкрили Пластовий вишкільний центр, який вперше побудований за державні кошти

Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті Міжнародного координаційно-навчального пластового центру "Пласт" у Бучі в Київській області.

Про це повідомляється на сторінці президента у Facebook.

"Пам'ятати і берегти минуле, але дивитись і жити заради майбутнього" – основне гасло організації пластунів дуже імпонує мені як по духу, так і за змістом", – йдеться у повідомленні.

Порошенко нагадав, що пластуни завжди брали активну участь в обороні Вітчизни, тому національно-патріотичне виховання повинно бути в числі пріоритетів державної політики в Україні.

"Хлопці з "Пласту" завжди активно брали участь в розвитку та захисті своєї країни, були учасниками визвольних рухів. І сьогодні представники сучасних українських пластунів захищають нашу землю на сході України, відстоюють суверенітет і незалежність нашої держави", – сказав глава держави.

З ініціативи Президента України, учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пластунів Марка Паславського, Віктора Гурняка, Євгена Подолянчука, Миколи Гордійчука, Андрія Білика, які віддали своє життя, боронячи нашу Україну від російського агресора.

"Новий пластовий навчальний центр, зведений на Київщині – перший, який держава побудувала для пластової молоді, і вірю, що не останній, що це стане прикладом для інших регіонів", – зазначив президент.

«Пам'ятати і берегти минуле, але дивитись і жити заради майбутнього» – основне гасло організації пластунів дуже імпонує мені як по духу, так і за змістом. Хлопці та дівчата з «Пласту» завжди брали активну участь у розбудові та захисті своєї країни, були учасниками визвольних рухів. І сьогодні представники сучасних українських пластунів боронять нашу землю на сході України, відстоюють суверенітет та незалежність нашої держави.Пластуни Марко Паславський, Віктор Гурняк, Євген Подолянчук, Микола Гордійчук, Андрій Білик віддали своє життя, боронячи нашу Україну від російського агресора. Ми вшановуємо їх пам'ять і відкриття міжнародного координаційно-навчального пластового центру присвячуємо нашим героям. #скоб

Posted by Петро Порошенко on Sunday, October 14, 2018

Церемонія запалювання пластової ватри. Щиро дякую усім присутнім за цей чудовий і по родинному теплий і затишний захід! #скоб

Posted by Петро Порошенко on Sunday, October 14, 2018

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: