fbpx
Сьогодні
15:06 03 Жов 2022

Влада Києва закликає повернутися до носіння масок

Фото Reuters

Влада Києва закликає повернутися до носіння масок у публічних місцях через зростання рівня захворюваності на COVID-19.

Як повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації, відповідні рекомендації затвердив штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

"Мешканцям столиці рекомендують перебувати у засобах індивідуального захисту (зокрема респіратор або захисна маска, що закриває ніс та рот) у громадському транспорті, місцях обслуговування відвідувачів, навчальних закладах. Також міська влада звертається до підприємців з рекомендацією оновити маркування щодо носіння масок та дотримання дистанції не менш як 1,5 м між відвідувачами", – йдеться у повідомленні.

За даними Департаменту охорони здоров'я КМДА, рівень захворюваності зростає – за тиждень, із 26 вересня до 2 жовтня, у Києві зареєстровано 2515 випадків захворювання на COVID-19, госпіталізовано 242 людини, 22 людини померли.

У департаменті нагадують, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу короновірусної хвороби є вакцинація. Отримати щеплення можна у центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах. Працюють також центри масової вакцинації у ТРЦ «Gulliver», «River Mall», "Універмаг "Україна"".

Крім того, на базі комунальних закладів охорони здоров'я функціонують мобільні бригади, які за заявками можуть виїжджати на вакцинацію організованих колективів.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Здоров'я Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: