fbpx
Сьогодні
13:50 17 Кві 2018

В Криму для придушення протестів готують підрозділи так званих "козаків"

В аннексованому Росією Криму готують підрозділи так званих російських "козаків" для придушення бунтів серед місцевого населення.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook.

"За інформацією групи ІС, з ініціативи керівництва ФСБ РФ в окупованому Криму почалося створення козацьких воєнізованих формувань", – написав він.

Так, 30 березня поточного року "Парламент Криму" прийняв закон "Про козацтво в Республіці Крим", згідно з яким на анексування півострові будуть створені воєнізовані парамілітарні структури – "козачі дружини", які будуть підпорядковані місцевій окупаційної влади.

При цьому, проект повністю організовується і координується ФСБ РФ. Створення козацьких воєнізованих формувань в анексування Криму відбуватиметься за придністровським зразком.

"У зв'язку зі зростаючою соціально-економічним напругою, ці формування будуть використовуватися для придушення проявів громадянського невдоволення на території півострова і здійснення тиску на проукраїнські налаштованих громадян", – пише Тимчук.

Крім того, воєнізовані козацькі формування в окупованому Криму будуть виконувати такі завдання:

– несення служби з "охорони громадського порядку" в населених пунктах анексованого півострова;

– надання допомоги в охороні "кордону";

– проникнення під виглядом цивільного населення в інтересах ФСБ РФ на материкову частину України з метою збору актуальною розвідувальної інформації військового і військово-політичного характеру, а також проведення розвідувально-диверсійної діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: