fbpx
Сьогодні
16:36 15 Тра 2022

Сім’я потрібна не для війни, а для миру: Зеленська розповіла, як війна вплинула на українські родини

Фото: Фейсбук/Олена Зеленська

Дружина Президента Олена Зеленська привітала українців з Міжнародним днем сім'ї

Як передає Рубрика, про це перша леді країни написала у Фейсбуці.

Вона розповіла трагічні історії родин, які сталися через напад росії на Україну.

"Скільки нас, українців? Зараз назву цифру, яку мало хто знає.

Якщо рахувати в сім'ях, то нас – 15 мільйонів родин.

15 мільйонів чиїхось затишних маленьких всесвітів, малих батьківщин, сімейних альбомів, особливих дат.

15 мільйонів унікальних, неповторних історій любові й життя. Сьогодні – Міжнародний день сім'ї. Звісно, хотілося б відзначати його не так.

Адже сім'я не для війни, а для миру. Не для смертельного ризику, а для щастя й життя", – написала Зеленська.

Зі слів дружини президента, "нападницька російська війна завдає удару не просто по країні, а конкретно по мільйонах чиїхось маленьких всесвітів", щодня руйнуючи та роз'єднуючи.

"Історія кожної нашої сім'ї зараз – це історія болю, тривог, надії.

Історіями наших родин пишеться трагічна й героїчна історія країни. Це сім'ї, які пережили жорстоку окупацію",  наголосила перша леді країни.

Зеленська опублікувала на своїй сторінці трагічні історії українських родин, які сталися через напад росії на Україну.

Так, родина багатодітної мами з Бучі Лесі (яка має інвалідність) без світла й води виживала з чотиримісячними немовлятами.

Також від війни постраждала родина 18-річного В'ячеслава з Верхньоторецького на Донеччині. Хлопець залишився найстаршим у сім'ї та доглядає двох братиків і двох сестер після того, як на його очах від обстрілу загинула мама.

"Кажуть, коли гине людина – гине світ. Коли гине сім'я – з нею гине цілий всесвіт. Так втратив свій всесвіт – дружину й тримісячну донечку, усіх жінок родини, одесит Юрій Глодан", зазначила Зеленська.

"Наші родини – це надзв'язок, коли разом і в горі, і в радості, і на війні. Як Ігор і Денис Уніговські, батько та син, які удвох пішли воювати з окупантом, причому тато з тих чоловіків, які спеціально для цього повернулися з-за кордону", зазначила Зеленська.

Подружжя лікарів із Маріуполя Оксана та Кирило Кирсанові під обстрілами щодня рятували життя містян і жили на роботі, доки від лікарні майже нічого не залишилося.

Волонтерське подружжя Уляни та Віталія Пчолкіних допомагають сотням співвітчизників. Попри те, що обоє пережили важку окупацію в Бучі та пересуваються на колісних кріслах.

"Родина – тендітна й надміцна конструкція водночас. Вона подолає все й на все піде заради порятунку найдорожчих", – заявила дружина Президента.

Так, 23-річна Анастасія Павлова дісталася Маріуполя й самотужки вивезла звідти батьків та навіть сусідів, яких зустріли по дорозі.

За словами Зеленської, увесь світ плакав над історією 84-річного Валентина із Запоріжжя. Він на старенькому авто врятував із захопленого російськими військами села сина, невістку, трьох онуків. А після довгої дороги ще й заколисував шестимісячну внучку у волонтерському центрі.

"Родина – це розуміння з півслова. З одного погляду. Це єдність душ. Скільки їх нині розділено: хтось воює, хтось рятує. Між кимось – фронти й навіть країни.

Але найболючіше – коли рідні душі роз'єднують силоміць. Як це трапилося із чотирирічною Алісою, евакуйованою зі сховищ на "Азовсталі". Її маму Вікторію – медика – забрали з автобуса росіяни. Вона не пройшла їхньої перевірки", – додала Зеленська.

Та навіть у воєнний час в Україні створюються нові сім'ї. За час війни укладено понад 20 тисяч шлюбів.

Молода пара – Оксана та Віктора з Луганщини побралася після того, як жінка втратила ноги, наступивши на міну.

"Сім'я перемагає все. Адже сім'я – це надія. А надія – це більше, ніж рідня по крові. Зараз уся країна стала однією родиною. Ті, хто прихищають, рятують і захищають, – усі ми сім'я. Отже, сьогодні наш день. Іще один день, на який ми ближчі до перемоги миру – для наших власних сімей", заявила дружина Президента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: