fbpx
Сьогодні
11:01 19 Бер 2022

Міністерство торгівлі США заборонило обслуговування майже 100 літаків, пов'язаних з росією

Фото: GETTY IMAGES

Міністерство торгівлі США перейшло до фактичного "приземлення" 100 літаків, які нещодавно літали до Росії і підозрювані в порушенні правил експортного контролю

Про це, як пише ЄП, повідомляє Reuters.

Як зазначає видання, список включає 99 літаків Boeing, які експлуатуються російськими пасажирськими і вантажними перевізниками, включаючи Аерофлот, AirBridge Cargo, Utair, Nordwind, Azur Air і Aviastar-TU, а також Gulfstream G650 Абрамовича.

Це може ще більше перешкодити зусиллям Росії продовжити деякі міжнародні рейси.

"Міністерство торгівлі попередило компанії та інші організації в усьому світі, що будь-яке заправка, технічне обслуговування, ремонт або запчастини чи послуги порушують експортний контроль США.

А тому підлягають застосуванню до компаній примусових заходів США, які можуть включати "значний термін ув'язнення, штрафи, втрату експортних привілеїв, або інших обмежень"", йдеться у статті.

У заяві відомства йдеться, що ця акція означає, що "міжнародні рейси з Росії на цих літаках фактично припинені".

Це також може зашкодити внутрішнім російським рейсам, оскільки правоохоронні дії США можуть бути спрямовані на компанії, що обслуговують літаки в Росії.

Нагадаємо, що Сполучені Штати, Канада та велика частина Європи заборонили російським літакам політ над своїм повітряним простором, що призвело до скасування більшої частини міжнародних рейсів Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: