fbpx
Сьогодні
15:09 26 Січ 2022

Поставки зброї окупаційній владі Донбасу залежать від виконання Україною Мінських угод, - Лавров

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що поставки зброї окупаційній владі Донбасу залежать від виконання Україною Мінських угод. Зокрема, за особливим статусом Донбасу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг.

"Тут у нас однозначно є позиція (щодо надання зброї "Л/ДНР", – ред.). Ми є прихильниками безумовного виконання Києвом Мінських угод. Західні куратори українського режиму, в тому числі американці, заявили, що вони доб'ються виконання Києвом пунктів по Мінському комплексу. Особливо щодо виконання зобов'язань за особливим статусом Донбасу", – заявив він.

При цьому він підкреслив, що поставки озброєння залежать виключно від виконання "Мінська".

"Виходжу з того, що це зобов'язання на заході лежить і він повинен забезпечити виконання Києвом Мінських угод, тоді всі питання відпадуть", – додав Лавров.

Довідка

Раніше перший віце-спікер Ради Федерації Андрій Турчак заявити, що РФ повинна зайнятися поставками окремих видів озброєння для "Л / ДНР".

"У цих умовах Росія повинна надати" Луганській і Донецькій народним республікам "необхідну допомогу у вигляді поставок окремих видів озброєнь для підвищення їх обороноздатності і стримування явно підготовлюваної Києвом військової агресії", – заявив Турчак.

Нагадаємо, раніше Лавров заявив, що РФ поки не розглядає можливість офіційного визнання так званих "Л/ДНР".

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: