fbpx
Сьогодні
12:33 20 Січ 2022

"Хочете впливати на Путіна – впливайте на його особисті гроші": Навальний закликав Байдена протистояти Путіну

English version here

Фото TASS/Getty Images

Впродовж кількох місяців Олексій Навальный переписувався з журналістом Саймоном Шустером TIME, знаходячись у колонії на території Російської Федерації. 

Вчора, 19 січня, інтерв'ю було опубліковане. В ньому політик розповів про умови в тюрмі, розкритикував дії США та майже назвав санкції "недієвими". Найголовніші заяви звучали так:

"Коробка з-під взуття"

В інтерв'ю активіст розповідає про те, що знаходиться у "тюрьмі в тюрьмі" – із 13 в'язнів, які живуть в одному приміщенні, розмовляє з ним лише один. Олексій також припускає, що на нього чиниться психологічний тиск і каже, що він живе "ніби у коробці з-під взуття", оскільки вікна його бараку заклеєні білим папіром. 

"Пастка від Путіна"

Пасткою Навальний назвав ситуацію, яка відбувається зараз. Олексій не вірить в реальність нападу Російської Федерації на Україну та каже, що накал ситуації на кордоні з Україною – не провокація, а розумний хід, направлений на те, щоб США не змогли ввести санкції для Росії. 

"Хочете впливати на Путіна – впливайте на його особисті гроші"

Такою була реакція на питання про те, чого б Навальний хотів від адміністрації Байдена. У тому, що санкції не діють на поведінку Кемля, Олексій звинувачує бюрократичний механізм США: "У Росії ми всі втомилися закочувати очі, коли бачимо, як США вносить у списки санкцій якихось полковників і генералів, у яких і грошей за кордоном немає… Хочете впливати на Путіна – впливайте на його особисті гроші. Вони у вас під боком".

"Росія гостро потребує як мінімум 4-5 циклів чесних виборів під контролем незалежної судової системи"

Про майбутнє Росії Навальний майже не говорив, але дав зрозуміти: протести та мітинги на вулицях будуть. А коли мова дійшла до більш далеких прогнозів, Олексій сказав, що Росії необхідно декілька циклів виборів, "щоб нарешті розірвати хибне коло відродження авторитаризму і назавжди визначити, що зміна влади на будь-якому рівні тепер відбувається тільки так". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: