fbpx
Сьогодні
15:35 18 Січ 2022

Завтра відбудеться зустріч Зеленського та держсекретаря США Блінкена

Фото: ОП

19 січня Блінкен зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою

Про це йдеться на сайті Держдепартаменту США, пише Рубрика.

Державний секретар США Ентоні Блінкен відвідає Київ та Берлін 18-20 січня 2022 року. 

"19 січня Блінкен зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, щоб підтвердити відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України", наголошується у повідомленні.

Також зазначається, що держсекретар також зустрінеться зі співробітниками та сім'ями посольства США. Під час зустрічі обговорять план дії на випадок непередбачених обставин, якщо Росія вирішить вдатися до подальшої ескалації.

"Після зустрічей в Україні 20 січня держсекретар США планує вирушити до Берліна, щоб "обговорити нещодавні дипломатичні контакти з Росією та спільні зусилля щодо стримування подальшої російської агресії проти України.

Зокрема готовність союзників та партнерів накласти на Росію масштабні наслідки та серйозні економічні санкції. Блінкен зустрінеться із міністром закордонних справ ФРН Анналеною Бербок", йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України також офіційно підтвердило, що 19 січня державний секретар США Ентоні Блінкен здійснить візит в Україну.

Востаннє Блінкен відвідував Київ у травні 2021 року.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: