fbpx
Сьогодні
17:21 02 Гру 2021

Компанія Audubon Bioscience з українськими засновниками залучила близько 350 тис. доларів у розвиток біотехнологій

English version here

Аудубон Біосаєнс (Audubon Bioscience), серед засновників якої українці – Ростислав і Алла Семікови, у співпраці з онлайн-платформою Microventures залучили близько 350 тисяч доларів інвестицій, щоб сприяти передовим науковим дослідженням, які спрямовані на ранню  діагностику раку та його ефективне і доступне лікування.

У сфері наук про життя, до яких належать біотехнології та біобанкінг, це перша організація з українськими засновниками і значною частиною команди, якій вдалося вийти на такий рівень – побудувати інноваційну групу компаній з майже 100 співробітниками та офісами у 12 країнах світу, оцінкою понад 10 млн доларів, і успішним краудфандингом*. 

«Наша мета – зробити вагомий внесок в боротьбу з раком, що забрав життя понад 10 млн людей лише минулого року. Сьогодні ми раді повідомити про те, що 763 інвестори з усього світу довірили нам 348 465 доларів», – зазначив співзасновник та генеральний директор Audubon Bioscience Ростислав Семіков.

Ростислав Семіков.

«Даний результат для нас ще одним доказом того, що біотехнологічна галузь в цілому, і сектор біобанкінгу зокрема, представляють значний інтерес для інвесторів та науковців. Ми цінуємо їхню довіру», – зазначила співзасновник та фінансовий директор Марі Кабірак, коментуючи результати інвестиційної кампанії.

«Гроші, які вдалося зібрати, будуть використані на операційні витрати та розширення команди для подальшого розвитку Audubon Bioscience, а ще дозволить у глобальному контексті долучити Україну до сучасних розробок у галузі біотехнологій», – додає директор з маркетингу Андрій Шеховцов.

У команді Audubon Bioscience успішно працюють наші співвітчизники, а афілійована компанія Ukraine Bioscience співпрацює з провідними українськими спеціалістами з онкології, патанатомії і діагностики. Серед українських партнерів виділяються лабораторії CSD та Сінево, які діагностують за новітніми міжнародними протоколами.

Компанія Аудубон Біосаєнс заснована у 2016 році в районі Аудубон (звідси назва) Нового Орлеану, штат Луїзіана, де Ростислав Семіков проходив докторантуру в Центрі нейронаук Луїзіанського державного університету.  У 2018 році штаб-квартиру перенесли в Хьюстон, на базу Інноваційного Інституту Техаського медичного центр (Texas Medical Center), який є найбільшим медичним центром у світі. Місцева онкологічна клініка MD Anderson – це провідний світовий центр з досліджень, діагностики і лікування раку.

Audubon Bioscience допомагає дослідникам у зборі пухлинних тканин, рідин і клітин, що залишаються після операцій та діагностичних процедур у понад 100 клінічних центрів США, Європи, Азії та Африки. Ці залишкові біозразки сприяють відкриттю нових методів діагностики і лікування, що рятують життя наступним поколінням пацієнтів.

У найближчі роки команда планує розпочати власні дослідження з розробки діагностичних тестів для визначення раку на ранніх стадіях через виявлення ракових клітин і нуклеїнових кислот (ДНК, РНК) в рідинах організму людини (кров, сеча, слина, тощо).

* Краудфандинг – це співпраця людей, які добровільно об'єднують свої гроші чи інші ресурси разом, як правило через інтернет, фінансуючи нове підприємство або проект.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: