fbpx
Сьогодні
16:37 23 Лис 2021

У Німеччині навчилися створювати будівельні теплоізоляційні плити з гранульованого попкорну

Фото: Karl Bachl GmbH & Co. KG

Команда вчених з німецького Геттінгенського університету заявила, що навчилася створювати будівельні теплоізоляційні плити з гранульованого попкорну. Вони виявились більш стійкими та екологічно чистими у порівнянні з аналогами на нафтовій основі, що не піддаються біологічному розкладанню.

Про це йдеться в релізі на сайті університету.

За словами вчених, близько 90% матеріалів, які нині використовуються для утеплення будівель, виготовляються з пластмас або мінеральних волокон, які не піддаються біологічному розкладанню.

Натомість гранульований попкорн схожий на полістирол (Синтетичний термопластичний полімер. Використовується для виготовлення величезної кількості різних пластикових виробів) і такий же легкий. Водночас не має недоліків синтетичного матеріалу.

«Цей новий процес дозволяє рентабельно виробляти теплоізоляційні плити в промислових масштабах. Це гарантує, що природні ізоляційні матеріали більше не будуть лише нішевими продуктами», — пояснює керівник дослідницької групи професор Аліреза Харазіпур.

Як повідомляють учені, попкорн виявився рослинною, екологічно безпечною та стійкою альтернативою продуктам з нафти і може стати природною сировиною для утеплення, адже має всі необхідні характеристики.

Також нова продукція з попкорну володіє водовідштовхувальними властивостями, що, на думку вчених, відкриває ще більше можливостей для практичного застосування та продовжує термін їх експлуатації.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: