fbpx
Сьогодні
10:18 21 Лис 2021

Українці назвали найпопулярніші мобільні месенджери

Київський міжнародний інститут соціології провів всеукраїнське опитування громадської думки і визначив, що найпоширенішим месенджером в Україні є Viber – ним користуються 73,6% опитаних

Про це повідомляє сайт КМІС.

Другим за популярністю є Messenger від Facebook – за нього висловилися 42,7% респондентів.

На третьому-четвертому місцях знаходяться відповідно Telegram (його використовують 31,6% опитаних) та WhatsApp (25,3%).

"Менш за всіх користується популярністю канал обміну повідомленнями Signal, можливості якого для таких цілей використовує лише 3,8% опитаних. Разом з тим, майже третина українців (18,7%) не обмінюється повідомленнями з мобільного телефону в жодному з вищезгаданих застосунків", – повідомляє КМІС.

Серед молоді віком 18-29 років найпопулярнішим застосунком для комунікації є Telegram (64,3%). Найменше ним користуються люди віком понад 70 років (7,7%).

Натомість 18,7% взагалі не користуються жодним месенджером на телефоні. У квітні жодним месенджером не користувались 27% українців.

Упродовж 10-15 вересня КМІС опитав методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI) 2002 респондентів, які мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% – для показників, близьких до 10%, 1,1% – для показників, близьких до 5%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: