fbpx
Сьогодні
22:46 10 Лис 2021

У "Голосі" заявили, що закон про олігархів розкритикували в США

фото: "Голос"

Народні депутати партії "Голос" приїхали до Вашингтона для зустрічі з американськими партнерами. В ході зустрічі з боку США прозвучала критика щодо закону про олігархів.

Про це повідомив на телеканалі "Україна 24" нардеп Ярослав Железняк.

"Вчора була делегація від "Голосу". На жаль, в дуже обмеженій кількості, тому що нам влада в останню мить не погодила відрядження. Чомусь з'явилась така практика, що опозиційні депутати не мають їздити та спілкуватися з нашими міжнародними партнерами. З усім тим ми в особистому порядку мали зустріч, (зі сторони України перебували – ред.) я, голова нашої партії Кіра Рудик та Максим Нефьодов, який представляє партію "Голос" у Київраді, – сказав нардеп.

Ярослав Железняк повідомив, що з боку міжнародних партнерів "Атлантик Консул" на зустрічі перебувало 17 осіб.

"Атлантик Консул" представляє думку багатьох експертів, дипломатів і людей, деякі з них зараз займаються Україною. У нас була велика зустріч. Якщо я не помиляюся, 17 осіб було з боку "Атлантик Консул", де також обговорювали й питання закону про олігархів, або як я його люблю називати – "піар на олігархах", – сказав Железняк.

Нардеп зазначив, що закон про олігархів викликає побоювання в США через можливе його використання проти медіа.

"Стаття Девіда Кларка вийшла якраз на ресурсах Атлантик Консул, проте навіть без цієї статті те, що я можу сказати, що на нашій зустрічі практично постійно звучало кілька тез. Перше. Про вплив на медіа. Ситуація з "KyivPost" тільки посилила ті побоювання, що закон про олігархів може надалі використовуватися для того, щоб влада впливала на певні медіаресурси", – зазначив політик.

Железняк зазначив, що американській стороні важко було пояснювати, чому Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) отримала ті повноваження, які сьогодні використовує.

"Друга теза – це подальша узурпація або концентрація влади. Я і мої колеги не змогли пояснити, як так сталося, що РНБО серед своїх рішень робить, по-перше, таку велику кількість помилок, а по-друге – буде замінювати й суди, і антикорупційні органи, і все інше. Наші міжнародні партнери, давайте говорити відверто, вони витратили кілька десятків років на те, щоб у нас була нормальна якась інфраструктура. І пояснювати їм, яким чином РНБО отримала певні повноваження – це було неможливо", – сказав він.

За словами політика, на зустрічі він не почув нічого на підтримку закону про олігархів з боку американських партнерів.

"І третя теза – це побоювання щодо того, як буде далі використовуватися взагалі цей закон. Не називаючи прізвищ, я не знайшов на зустрічі жодної людини, яка розділила б цю радість або цей ентузіазм, який ми постійно чуємо від представників влади щодо останніх змін", — сказав Железняк.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: