fbpx
Сьогодні
13:23 07 Лис 2021

У ТКГ заявили про активний обстріл українських позицій на Донбасі за допомогою безпілотників

Протягом останніх двох діб російські збройні формування активно використовували свої БПЛА для атаки позицій Збройних Сил України.

Про це повідомила пресслужба української делегації в ТКГ.

Там розповіли, що 6 листопада на напрямку н.п. Болотене (22 км на північний схід від Луганська) один БПЛА був збитий українськими підрозділами у безпосередній видимості патруля СММ ОБСЄ. Також 7 листопада на напрямках Саханка – Водяне, Пікузи – Гнутове російські окупанти використали ще два.

У ТКГ розповідають, що у всіх випадках ворожі БПЛА були споряджені боєприпасами типу ВОГ-17 (по два), а сьогодні здійснили їх скидання на позиції ЗС України.

Українська делегація зазначає, що використання іноземних БПЛА категорично заборонено як Мінськими домовленостями, так і Додатковими заходами щодо посилення режиму припинення вогню від 22.07.20 р., які системно та грубо порушують окупаційні війська.

"Також, ми нагадуємо, що Збройні Сили України мають право вести огонь у відповідь у випадку загрози життю та здоров'ю свого військового персоналу та мирних мешканців", – наголосили в українській делегації в ТКГ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: