fbpx
Сьогодні
21:30 04 Лис 2021

ЦВК вимагає від харківської ТВК пояснити факти фальсифікацій

ЦВК вимагає пояснень від територіальної виборчої комісії Харкова за фактами фальсифікації підсумкових протоколів, виявлених громадянською мережею "ОПОРА".

Про це в ефірі "Українського радіо Харків" заявила членкиня ЦВК Ірина Єфремова, повідомляє Суспільне.

ЦВК хоче отримати роз'яснення щодо можливого "перетікання" голосів на користь кандидата Ігоря Терехова, яке виявили спостерігачі "ОПОРИ" на позачергових виборах мера Харкова.

"ЦВК отримала повідомлення-заяву від громадської організації "Громадянська мережа "ОПОРА". Спостерігачі просять перевірити інформацію про можливі фальсифікації та вжити передбачених законом заходів. Також "ОПОРА" просить вжити заходів щодо забезпечення при проведенні майбутніх місцевих виборів функціонування електронної системи документообігу – для того, щоб протоколи одразу надходили до територіальної комісії і не було проміжку, коли вони перевозяться, щоб усунути людський фактор і неможливо було підробити протоколи", — сказала Єфремова.

На її думку, виявлені "ОПОРОЮ" порушення все одно не вплинуть на підсумковий результат виборів, навіть якщо перерахувати всі спірні дільниці. Розрив між першим і другим результатом надто великий, а гандикап Терехова для перемоги в один тур становить — 0,66%, або 1900 голосів.

1 листопада міська територіальна виборча комісія встановила результати голосування, згідно з якими секретар Харківської міськради Ігор Терехов здобув перемогу у першому турі, здобувши 146 249 голосів виборців (50,66%). За його найближчого конкурента, колишнього міського голову Харкова Михайла Добкіна, проголосували 82 008 осіб (28,41%).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: