fbpx
Сьогодні
18:12 12 Кві 2018

Сьогодні Пласт отримує вітання із 106-річчям заснування

Сьогодні, 12 квітня 2018 року, усі пластуни світу від наймолодших до найстарших святкуватимуть річницю із дня складання першої Пластової присяги.

Перша українська організація «Пласту» виникла при філії Академічної гімназії у Львові в 1911 році за активної участі Петра Франка та Івана Чмоли.

Пластуни брали активну участь у розбудові та захисті держави, були активними учасниками визвольного руху та війн за незалежність УНР та ЗУНР.

Нині «Пласт» – найбільша та найстаріша українська скаутська організація, яка діє у багатьох країнах світу та об'єднує пластунів України й української діаспори. В Україні налічується 7265 пластунів.

Зокрема на Донеччині, пластунів Станиці Слов'янськ привітала Слов'янська міська організації ВО «Свобода».

«Вітаємо всіх вас із цією великою датою в українській історії. "Пласт" — це одна з найбільших виховних організацій в Україні, яка закладає основи для суспільства сильних, енергійних, розумних та ініціативних, патріотичних громадян. Організація виховала не одне покоління молодих українців, які багато зробили для становлення Незалежності нашої Батьківщини. Дякуємо, що багато років ідете з нами пліч-о-пліч! Бажаємо всім пластунам нових здобутків на славу України!», – йдеться у привітанні.

Вітаємо Станицю Слов'янськ із 106 річницею заснування Пласту!12 квітня усі пластуни світу від наймолодших до…

Posted by ВО "Свобода" Слов'янськ on Thursday, April 12, 2018

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: