fbpx
Сьогодні
13:07 05 Вер 2021

Кличко взяв участь у заході, який організовувала партія Меркель: про що говорив

Міський голова Києва Віталій Кличко в суботу, 4 вересня, взяв участь у партійному заході молодіжного крила Християнсько-демократичного союзу (ХДС) — владної партії Німеччини — в місті Ганновер. Сталося це за кілька тижнів до парламентських виборів у країні.

Про це повідомляє DW.

Видання зазначає, що на передвиборчих партійних заходах у Німеччині дуже рідко з'являються іноземні політики. Ймовірно, Кличка запросили як популярного в країні боксера для заохочення молоді до підтримки ХДС.

Мер Києва, до того ж багато років жив у Гамбургу й особисто знайомий із чинною канцлеркою Ангелою Меркель, яка керувала Німеччиною 16 років. Вона також очолювала ХДС, яка нині висунула в канцлери її соратника Арміна Лашета.

У своєму виступі Кличко більше говорив про Україну та її бажання стати членом Європейського Союзу. Лише один раз він сказав про те, як під час перебування в Німеччині шукав "команду найкращих" — DW вказує, що це може бути відсиланням на "команду майбутнього" Лашета, яку той представив напередодні.

Так само міський голова Києва ухильно відповідав на питання про парламентські вибори в Німеччині. Питання про ймовірність приходу до влади "Лівих" він назвав філософським. А коли його попросили дати пораду ХДС на виборах, він навів приказку "Найкращий захист — це напад".

Хоча на заході був присутній і сам Лашет, Кличко з ним не перетинався. Хіба що кандидат у канцлери від Німеччини під час свого виступу сказав, що не ризикнув би боксувати проти "дорогого Віталія". Про Україну Лашет у своєму виступі не згадав.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: