fbpx
Сьогодні
13:46 04 Вер 2021

Любченко зустрівся з керівництвом Міністерства фінансів США: про що була розмова

Перший віцепрем'єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко зустрівся з керівництвом Міністерством фінансів США. Сполучені Штати представляли заступник Міністра фінансів США з міжнародних відносин Енді Баукол, радник Міністра фінансів Девід Ліптон, голова Офісу технічної допомоги Феріс Фінк.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Олексій Любченко підтвердив прагнення продовжувати програми співпраці: "Ми розглядаємо нашу співпрацю з МВФ не тільки з точки зору отримання додаткового фінансування, що безперечно є важливим для подальшого сталого розвитку економіки України, але і з урахуванням того сигналу, який надає наша ефективна взаємодія з МВФ іншим міжнародним інвесторам. Це вкрай важливо для України", – підкреслив Олексій Любченко.

Також міністр економіки України висловив вдячність за реалізацію спільних програм технічної допомоги, що надаються Міністерством фінансів США Україні, та закликав надалі розширювати їх обсяги, в першу чергу щодо питань оптимізації управління державним боргом та розвитку інституцій з боротьби з економічними злочинами.

Особливу увагу сторони приділили питанню запровадження санкцій. Україна зі свого боку реалізує масштабну санкційну політику проти РФ у відповідь на російську агресію. Олексій Любченко заявив про зацікавленість у більш тісній співпраці з питань практичної імплементації санкцій, зокрема в максимально можливій синхронізації санкційної політики, в тому числі для запровадження вторинних обмежувальних заходів.

Окрім того, Олексій Любченко підкреслив, що важливим елементом мінімізації загроз національній безпеці є створення в Україні національної системи моніторингу іноземних інвестицій.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: