fbpx
Сьогодні
17:28 25 Лип 2021

У Києві назвали кількість хімічно небезпечних об'єктів

У Києві функціонує близько двох десятків хімічно небезпечних об'єктів, люди, які проживають поруч, перебувають у зоні потенційного ризику.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповів командир комунальної аварійно-рятувальної служби (КАРС) "Київська служба порятунку" Дмитро Піхало, коментуючи аварію на "Рівнеазоті".

"У Києві функціонує приблизно 18 хімічно небезпечних об'єктів, на яких здебільшого використовується хлор і аміак. Також є декілька азотних підприємств. Люди, які мешкають у зоні можливого ураження, підпадають під небезпеку. Якщо ви почули сирену, ви маєте зачинитися у себе вдома, увімкнути радіо, телевізор. Можуть їздити спеціальні аварійні служби, такі, як наша, і проводити оповіщення. Якщо щось трапляється, одразу проводиться оповіщення населення. На заводі має функціонувати лабораторія. Якщо щось трапляється, на заводі існує система оповіщення, включаються сирени", – розповів Піхало.

За словами рятувальника, кияни часто звертаються до них, коли відчувають якийсь хімічний запах.

"У нас багато таких викликів – сваряться сусіді та нашатирем обливають двері. Наша мобільна лабораторія приїжджає, проводить заміри на наявність хімічних речовин", – пояснив він.

Нагадаємо, 20 липня також відбулася аварія на "РівнеАзот", у результаті якої стався викид нітрозних газів у атмосферу й Рівне огорнула помаранчева хімічна хмара.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: