fbpx
Сьогодні
16:22 12 Лип 2021

У Берліні з 2023 року на дахах усіх нових та реконструйованих будівль повинні бути встановлені СЕС

З 1 січня 2023 року на дахах усіх нових та реконструйованих будівлях у Берліні повинні бути встановлені сонячні електростанції (СЕС).

Палата представників Берліну більшістю голосів прийняла закон про сонячну енергію, пише kosatka.media.

Закон прийнято в рамках Планів заходів з розвитку сонячної енергетики в столиці ФРН «Masterplan Solarcity», що затвердили торік.

За цією стратегією Берлін планує забезпечувати 25 відсотків потреб столиці в електроенергії за допомогою сонячної енергії не пізніше 2050 року. Було підраховано, що для досягнення цієї мети буде потрібно 4,4 ГВт сонячних електростанцій.

Фотоелектричні системи повинні покривати не менше 30 відсотків чистої площі даху. Визначені різні мінімальні вимоги для житлових будинків: фотоелектричні системи потужністю мінімум 2 кВт повинні бути встановлені для одно- і двоквартирних будинків, 3 кВт для житлових будинків з трьома-п'ятьма квартирами та 6 кВт – для будівель з шістьма-десятьма квартирами.

Для порушників вводиться система штрафів. Той, хто порушує зобов'язання по установці сонячних електростанцій, повинен заплатити до 5 000 євро, якщо це будинок на одну або дві сім'ї. Для багатоквартирних будинків штрафи можуть доходити до 25 000 євро, а для нежитлових будівель – до 50 000 євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: