fbpx
Сьогодні
Екорішення 16:07 27 Чер 2021

У Катарі побудують плавучий екоготель: фото

Фото: HAADS

Турецька архітектурна студія HAADS (Hayri Atak Architectural Design Studio) представила проєкт плавучого готелю Eco-Floating Hotel, який передбачається розмістити біля узбережжя Катару.

В основу екобудівлі ляжуть кілька плавучих платформ. За допомогою двигунів, спорудження буде обертатися навколо своєї осі зі швидкістю один оборот в добу. Контролювати рух буде система динамічного позиціонування – вживана на сучасних судах система для утримання їх на заданому курсі або в певній позиції.

У Катарі побудують плавучий екоготель

Фото: HAADS

З берегом Eco-Floating Hotel з'єднають автодорогою. Вона буде прокладена по пірсу, на якому також зроблять вертолітний майданчик і два причали для катерів або інших легких суден.

Загальна площа готелю складе 35 тисяч квадратних метрів.

Представлений концепт оснащений величезним скляним дахом, виконаним у формі воронки, що нагадує розроблений для аеропорту Сінгапуру водоспад Моше Сафді і виконує ту ж функцію – збирає дощову воду, яка потім використовується для поливу та інших потреб готелю.

У Катарі побудують плавучий екоготель

Фото: HAADS

У «екоплавучому» готелі будуть розташовані 152 номери з окремими балконами. Його гості зможуть користуватися послугами критого і відкритого басейнів, спа-салону, сауни і тренажерного залу.

Поки Eco-Floating Hotel – це тільки дизайнерський проєкт. Але HAADS зараз виконує техніко-економічні дослідження, щоб визначити можливість і доцільність будівництва. Якщо реалізацію проєкту схвалять, готель можна буде побудувати приблизно до 2025 року.

У Катарі побудують плавучий екоготель

Фото: HAADS

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: