fbpx
Сьогодні
13:58 25 Тра 2021

Проти опозиціонера Навального відкрили третю кримінальну справу

Фото Reuters

Слідчий комітет Росії порушив проти Олексія Навального, який зараз сидить в колонії, вже третю кримінальну справу – про образу судді Віри Акімової, яка вела процес у справі про образу ветерана Другої світової війни.

Про це йдеться у пості Навального в Instagram.

"Вчора вранці за мною прийшов конвоїр, відвів мене в кімнату, де стояв самовар! Я не жартую. І чашки для чаю. Крім самовара, в кімнаті був слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління Слідчого комітету Росії.

Він повідомив мені, що в нашій Россіюшкє розслідують аж три нові особливо важливі справи. Ними займається на найвищому рівні 21 слідчий. І злочинець за всіма трьома кримінальними справами я – Навальний Олексій Анатолійович", – повідомив Навальний.

За словами Навального, перша справа про те, що він нібито вкрав всі пожертви, відправлені до Фонду боротьби з корупцією. "Постанова на 3 листочках, доказів взагалі жодних. Просто написано "викрав". Ось і все. А що там доводити, ви його прізвище бачили? Проти нього будь-які справи можна порушувати", – коментує опозиціонер.

Друга справа стосується "дуже екзотичної статті" – "Створення некомерційної організації, що зазіхає на особистість і права громадян". Слідчі звинувачують Навального в тому, що він "спонукав громадян до відмови від виконання громадських обов'язків". Постанова знову "на 3 листочках", а з доказів там є тільки те, що опозиціонер без дозволу опублікував фільм "Палац Путіна".

Третій "злочин" – це образа судді Акімової. "Тієї самої тітоньки, яка вела сфабриковану справу про "образу ветерана", яка вразила всіх юристів країни. Як саме образив, теж не вказано. Теж просто "Навальний образив – ось йому нова кримінальна справа", – дивується опозиціонер.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: