fbpx
Сьогодні
19:53 18 Тра 2021

Стало відомо, чому річка Либідь у Києві стала отруйно-жовтою

У Києві річка Либідь забарвилася в отруйно-жовтий колір. 

В Управлінні екології та природних ресурсів КМДА повідомили про результати аналізу проб води, пише ТСН.

Начальник Управління екології і природних ресурсів КМДА Олександр Возний розповів нам, що інспектори КП "Плесо" обстежили ріку одразу після повідомлення про її забруднення 11 травня. Проби для аналізу брали поблизу станції метро "Видубичі" (Столичне шосе – вул. Промислова).

Аналіз здійснив Всеукраїнський  державний науково-виробничий центр стандартизації, сертифікації та захисту прав споживачів.

"Результати свідчать про відхилення від норми за показниками запаху, каламутності та вмісту фенолів. Також проби характеризуються досить високим вмістом іонів амонію та аміаку. Перевищення зазначених параметрів може свідчити про можливе потрапляння у водойму забруднених стічних вод. Ймовірно, скид, зафіксований активістами на фото, був зроблений будівельною технікою, що працює поруч. Працівники КП "Плесо" вручили представникам будівельної компанії акт-вимогу про приведення ріки до належного санітарно-технічного стану", – розказав Возний.

Міський чиновник додав, що в Управлінні екології та природних ресурсів продовжують моніторити стан справ із річкою Либідь.

Раніше стало відомо, що у Києві вода у річці Либідь змінила свій колір і стала отруйно-жовтою.

Як повідомлялося, екоактивісти запустили фандрейзингову кампанію, щоб дослідити якість води у селах України

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: