fbpx
Сьогодні
17:28 11 Кві 2021

Резніков заявив, що "росіяни — практичні та розумні люди"

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що "росіяни — неймовірно прагматичні, практичні та розумні люди".

Про це він розповів у інтерв'ю BBC News Україна.

"Одразу скажу: ніякої атаки з боку України ніхто не планує. Тому те, на що посилаються бойовики та окупаційні режими РФ в ОРДЛО, — це надумані меседжі, щоб самим фактом їхнього озвучення показати ризик появи ще одного "розіп'ятого хлопчика". Ніхто нікого атакувати не планує, тому не потрібна буде ніяка там допомога.

Офіційне втручання Росії із заходженням на територію України буде очевидним порушенням всіх міжнародних норм.

Якщо Крим вони хоча б прикривають нібито референдумом, нібито волевиявленням кримчан про приєднання, то тут навіть цього немає. Тому я би цей сценарій (вторгнення Росії – Ред.) в принципі б не розглядав. Але те, що я чую від лідерів цивілізованих країн, дає надію, що якщо ескалація відбудеться, ризик чого є один відсоток, ми точно отримаємо потужну підтримку", — коментує Резніков.

Він зазначив, що буде достатня зрозуміла реакція для РФ, яка буде їм незручною.

"Я завжди говорю, що росіяни — неймовірно прагматичні, практичні та розумні люди. Я маю на увазі їхнє політичне керівництво. Все, що вони роблять, прораховане й продумане.

Так, можуть бути ексцеси виконавця, але якщо вони будуть розуміти, що війна для них стає невигідною, то нащо їм це робити?

Головна їхня мета — привернути увагу, "сідайте з нами за стіл переговорів на високому рівні", й переключити увагу внутрішнього споживача на зовнішній чинник. От дві їхні мети, для цього не потрібно лити кров російських громадян. Ризики того, що буде жорсткий санкційний варіант є більшими", — вважає він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: