fbpx
Сьогодні
21:00 19 Бер 2021

Зеленський про нове засідання РНБО: Ми продовжуємо відновлювати справедливість

Президент України Володимир Зеленський прокоментував сьогоднішні рішення Ради національної безпеки та оборони України.

Свою думку він висловив у своєму відеозверненні у Facebook.

"Ми продовжуємо відновлювати справедливість там, де хтось вважав, що його персональні фінансові апетити можуть бути сильніші за інтереси держави та народу України, а його власні кишені важливіші від державної казни", – зазначив Зеленський.

Зеленський розповів про санкції, які застосували щодо 19 компаній, які були залучені у видобутку на українських надрах. Президент зазначив, що вони отримали дозволи на видобуток за заниженою ціною, чим завдали збитків державі.

"Згідно Конституції України надра є власністю всього народу України. Часи, коли існував список прізвищ, які вважались українським народом та могли користуватись надрами – ці часи закінчились", – зазначив Зеленський.

Президент також повідомив, що невдовзі збираються запустити економічний паспорт українця. За його словами, всі діти, народжені до моменту настання 18 років, зможуть отримати кошти від користування та видобутку надрів України, що будуть накопичуватись на їх персональному депозитному рахунку в банку. Опісля настання повноліття вони зможуть користуватися цими коштами для здобуття освіти.

Щодо персональних санкцій до 27 осіб Зеленський зазначив, що наразі очікують подібних санкцій від іноземних партнерів.

"Це рішення РНБО можна описати двома словами: логічно і дивно. Логічно що і Україна запроваджує такі санкції. І дивно, що це не робили починаючи з 2014 року", – зазначив він. Крім того, Зеленський нагадав, що щодо експрезидента Віктора Януковича буде проведено аудит та аналіз його указів.

Чергове засідання Ради національної безпеки і оборони – відбулося. Ми застосували санкції проти 19 компаній, пов'язаних із користуванням і видобутком надр України. Крім того, персональні санкції застосовано до 27 осіб, серед яких Микола Азаров, Сергій Аксьонов, Костянтин Затулін, Вадим Колесніченко, Сергій Курченко, Сергій Кусюк, Павло Лебедєв, Леонід Пасічник, Наталя Поклонська, Віктор Пшонка, Дмитро Табачник, Віктор Янукович та інші.Продовжуємо відновлювати справедливість там, де хтось вважав, що його персональні фінансові апетити можуть бути сильнішими за інтереси держави та народу України.

Posted by Володимир Зеленський on Friday, March 19, 2021

Зеленський також згадав про боротьбу з коронавірусом, питання якої не підіймалося на засіданні РНБО. Він нагадав, що ще в січні Кабмін за його дорученням підготував комплекс підтримки під час карантину. Також він підкреслив, що місцева влада так само має надавати допомогу на період жорсткого карантину.

"Я чекаю від місцевої влади відповідних пропозицій, щоб вже наступного тижня розглянути та затвердити їх на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президенту України", – зазначив Володимир Зеленський.

Глава держави наголосив, що влада на 100% збільшить фінансову допомогу для бізнесу, який постраждав через локдаун. Виплати будуть відбуватися через портал "Дія".

Всім 36,6, – завершив Зеленський.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: