fbpx
Сьогодні
14:44 16 Бер 2021

Степанов закликає місцеву владу самостійно вживати заходи щодо стримання коронавірусу

Степанов закликає представників органів місцевої влади вводити на свій розсуд обмежувальні заходи, не чекаючи вказівок зверху.  

Про це він заявив на брифінгу МОЗ.

"Ми постійно покращуємо та вдосконалюємо нашу медичну систему. Саме завдяки цим системним рішенням Україна стала країною, яка довела, що здатна стримувати  пандемію коронавірусу. Проте не все залежить виключно від МОЗ.

Хочу звернутись до місцевих органів влади – мерів районних міст, обласних центрів, голів територіальних громад. Коронавірус – наша спільна біда. Саме від нашої спільної відповідальності залежить, чи вийдемо ми остаточними переможцями у протистоянні з недугом. Не чекайте вказівок зверху чи розпоряджень, вживайте контрзаходів на місцях, контролюйте дотримання карантинних обмежень і рекомендацій МОЗ. Запроваджуйте превентивні заходи», – закликав Максим Степанов.

Міністр наголосив, що всі ці дії – виключно в інтересах громад.

Степанов також поставив у приклад мера міста Львова Андрія Садового, який дослухався до його поради й, не чекаючи оголошення «червоної зони» в області, своїм рішенням перевів місцевих школярів на дистанційне навчання.

Нагадаємо, як повідомляла Рубрика, у Тернополі влада вигадала спосіб, як примусити розважальні заклади дотримуватися карантину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: