fbpx
Сьогодні
17:00 11 Бер 2021

У СБУ заявили про розкриття схеми реалізації неякісних нафтопродуктів мережею автозаправок Glusco

Служба безпеки України викрила масштабну оборудку з "тіньової" реалізації неякісних нафтопродуктів на мережі автозаправок Glusko, яку пов'язують з олігархом Віктором Медведчуком.

Про це заявили в пресслужбі СБУ.

Зазначається, що орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн. Наразі відкрито перелік кримінальних проваджень, у тому числі ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу (легалізація чи відмивання майна, одержаного злочинним шляхом).

"У межах кримінального провадження правоохоронці задокументували організацію масштабної протиправної схеми обігу та реалізації неякісних нафтопродуктів. Встановлено, що у такий спосіб організатори свідомо ухилялися від сплати податків до держбюджету чим завдали збитків у великих розмірах", – зазначили в СБУ.

На теперішній час проводиться понад 140 санкціонованих обшуків у 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських суднах, 105 автозаправних станціях та 2 відділах митного оформлення.

Наразі проводяться заходи за участю працівників Державної фіскальної служби, Держпраці та Держпродспоживслужби, спрямовані на збір доказів і відомостей, що стосуються обставин вчинених кримінальних правопорушень.

"Досудове розслідування триває та здійснюється за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора. Додаткові деталі буде повідомлено згодом", – повідомили у СБУ.

У Службі безпеки України наразі не повідомляють про назву компанії, в якій проводяться обшуки, однак як пише enkorr з посилання на власні джерела в СБУ, спецоперація проводиться саме на мережі заправок Glusco, яку пов'язують з олігархом Віктором Медведчуком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: