fbpx
Сьогодні
18:34 21 Лют 2021

Ляшко заявив, що в Україні усіх охочих вакцинують від COVID-19 безкоштовно

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що всі охочі в Україні зможуть вакцинуватися від коронавірусу безкоштовно.

Про головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив у неділю у Чернігові, повідомляє Укрінформ.

"Держава передбачила ту кількість коштів, яка необхідна для покриття всього населення України старше 18 років безкоштовною і добровільною вакцинацією. Всі, хто захоче вакцинуватися, – вакцинується", – сказав Ляшко.

Водночас, він зауважив, що через обмежений доступ до вакцин на ринку та, відповідно, неможливість щепити всіх одночасно уряд розробив дорожню карту з вакцинації, яка надає пріоритет групам ризику та працівникам критичних для держави структур.

На Чернігівщині, зокрема, першими прищеплюватимуть медичних працівників.

Дітям профілактику коронавірусу взагалі не робитимуть, оскільки жоден з препаратів від COVID-19 не проходив клінічних випробувань на неповнолітніх.

Що стосується продажу вакцин від коронавірусу в Україні, то, за прогнозами Ляшка, це може бути не раніше другого півріччя 2021 року.

Нагадаємо, вакцинація в Україні мала б розпочатися ще 15 лютого, однак через "технічні проблеми логістичного характеру", як про це повідомив Степанов, терміни постачання були зірвані.

Наразі міністр охорони здоров'я заявив, що в Індії відбулося відвантаження першої партії вакцин AstraZeneca, яка незабаром буде в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: