fbpx
Сьогодні
15:51 14 Лют 2021

Любов офлайн, спілкування онлайн: як часто українці використовують мобільні додатки для зв'язку з близькими

Знайти другу половинку в цьому шаленому світі завжди було непростим завданням, що вже говорити про вибудовування хороших відносин. Постійна метушня, продумування ідеального побачення, вічна боротьба з Т9 в повідомленнях і вибір відповідного смайлика… Якщо до початку пандемії це все доставляло чимало клопоту, то зараз рівень складності став ще вищим.

Через COVID-19 пари почали частіше спілкуватися за допомогою додатків для обміну повідомленнями. Діалоги перед сном, романтичні стікери та обмін гіфками – все це замість вечірок. Світ стає цифровим і закохатися в такий час, здається, неможливим. Хоч би не дійшло до поцілунків через екран.

Спочатку, 10 років тому, Viber створили, щоб полегшити спілкування коханим, які були у відносинах на відстані. Один із засновників намагався знайти альтернативу дорогому роумінгу і вирішив зробити мобільний додаток, який допоможе йому вільно спілкуватися зі своєю дівчиною через інтернет. Сьогодні месенджери теж допомагають люблячим серцям – об'єднують сім'ї та пари, підтримуючи їх комунікацію. Напередодні Дня закоханих Viber провів опитування серед українських користувачів платформи, як вони спілкуються зі своїми близькими онлайн. Взяти участь можна було в офіційних спільнотах Viber і його партнерів у Центральній та Східній Європі. Всього в опитуванні взяло участь понад 80 000 осіб, з них понад 47 000 українців проголосували у спільноті Viber в Україні та Lux FM.

  • Цікаво, що більша частина українських користувачів додатка щодня спілкуються зі своїми половинками через месенджери (52%) 
  • 22% роблять це рідше – всього кілька разів на тиждень 
  • і тільки 26% зовсім не спілкуються з улюбленими за допомогою мобільних додатків 

Серед тих, кому подобається онлайн комунікація: 

  • 63% користуються текстовими повідомленнями
  • 27% розмовляють через голосові та відеодзвінки
  • 5% українців цінують свої любовні секрети й підтримують зв'язок за допомогою зникомих повідомлень

А що ж щодо побачень? 

Все частіше люди в усьому світі практикують інтернет знайомства і зустрічі онлайн. Наприклад, в Болгарії 17% користувачів Viber воліють "сходити на побачення" телефоном перш ніж зустрічатися наживо. Не менш активні в цьому плані жителі Словаччини (13%) і Угорщині (15%). Що ж стосується українців, то вони більш консервативні. 83% українців все-таки віддають перевагу традиційним "живим" побаченням у форматі офлайн.

Всім відомо, що для любові перешкод не існує. Спілкуйтеся так, як вам буде зручно, і будьте щасливі!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: