fbpx
Сьогодні
15:54 11 Гру 2020

Московський суд заочно заарештував Марківа: Аваков відреагував на це "На злодієві і шапка горить"

Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт українського нацгвардійця Віталія Марківа, оголошеного російськими слідчими в міжнародний розшук за обвинуваченням у нібито "вбивстві двох осіб на Донбасі".

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на речницю суду Ірину Софінську.

Марківу заочно висунули обвинувачення за ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою загальнонебезпечним способом з мотивів політичної, ідеологічної, національної ненависті або ворожнечі).

"Кримінальна справа" проти Марківа в РФ стосується подій 2014 року, коли під мінометним обстрілом у районі села Андріївка під Слов'янськом загинув італійський репортер Андреа Роккеллі і його перекладач, російський правозахисник Андрій Миронов.

Глава МВС України Арсен Аваков заявив, що Російська Федерація фактично визнала свою участь у спробі фальсифікації справи українського нацгвардійця Віталія Марківа.

"Путінський режим фактично визнав свою участь у спробі фальсифікації справи нацгвардійця Віталія Марківа. А коли не вдалося – розпочинає неприховане власне переслідування", – написав Аваков у Twitter, коментуючи рішення Московського суду про заочний арешт Марківа.

При цьому він додав: "Як то кажуть у Росії: на злодієві й шапка горить" та "Україна ніколи не залишить свого солдата".

Нагадаємо, що 3 листопада після виправдання Апеляційним судом Мілана Марківа випустили з в'язниці.

Старший сержант Нацгвардії України Марків відбував покарання у в'язниці поблизу Мілана після того, як у липні минулого року суд першої інстанції в Італії засудив його до 24 років ув'язнення за нібито причетність до загибелі Роккеллі і Миронова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: