fbpx
Сьогодні
16:32 03 Гру 2020

На Потьомкінських сходах з'явилися черевики постраждалих від домашнього насильства жінок і дітей: фото

Фото: facebook.com/odesapolice

На Потьомкінських сходах відбулася акція проти насильства в сім'ї. На сходинках розмістили близько сотні пар жіночого взуття червоного кольору.

В арт-акції взяли участь патрульна поліція, активісти і одеситки, які принесли взуття звичайного кольору в знак солідарності, пише culturemeter.od.ua.

Під час заходу інспектори відділу зі зв'язків з громадськістю роздали інформативні листівки і закликали громадян не мовчати про проблему насильства, а звертатися до компетентних органів за допомогою.

За статистикою, кожна третя жінка в світі хоча б раз у житті стикалася з фізичним, психологічним, економічним або сексуальним насильством. В Україні від рук домашніх агресорів щорічно гине близько 600 жінок.

"Сьогодні "Асоціація жінок України" організувала інсталяцію "Червоне взуття", яка символізує кров, пролиту в результаті домашнього насильства. Проєкт "Червоне взуття" почала мексиканська художниця Еліна Шові к 2009 році, з того часу таку інсталяцію влаштовують активістки по всьому світу. Цією акцією ми показуємо протест проти насильства в сім'ї", – розповіла координатор акції Наталія Делієва.

У поліції ж пояснили, куди звертатися за допомогою:

🟢  Національна поліція України: 102
🟢  Урядова гаряча лінія: 15-47
🟢  Безоплатна правова допомога: 0-800-213-103
🟢  Чат-бот МВС  діє в месенджері Telegram

Нагадаємо, в Україні тривають 16 днів проти насильства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: