fbpx
Сьогодні
13:12 14 Лис 2020

У Львові поліція заблокувала роботу ринків

Фото: Zaxid.net

Львівська поліція заблокувала роботу найбільших ринків на виконання рішення уряду про карантин вихідного дня.

Про це пише УП.

Йдеться щонайменше про чотири ринки: "Шувар", "Краківський", "Галицьке перехрестя", "Південний", а також торговий центр на Сихові "Іскра".

Поліцейські не перекривають входів до ринків, однак стежать за торговцями, аби ті не працювали. А тим часом підприємці не встають за прилавки, боячись, що їх оштрафують.

Від самого ранку суботи біля входів до львівських ринків чергують поліцейські патрулі разом з дільничними інспекторами. Правоохоронці не забороняють підприємцям заходити на базар і торгувати, однак стежать за тими, хто не виконує рішення уряду щодо карантину на вихідних. Чи когось з підприємців вже оштрафували у поліції не повідомляють, також не повідомляють біля ще яких ринків, торгових центрів чи інших закладів чергує поліція.

Разом з тим, поліція Львівщини повідомляє, що станом на 11 годину суботи до неї надійшло 11 повідомлень про порушення правил карантину.

В поліції зазначили, що правоохоронці реагують на усі такі повідомлення – проводять профілактичні бесіди, а у випадках, якщо громадяни чи керівники суб'єктів господарювання не припиняють правопорушення – притягують їх до передбаченої законодавством відповідальності. Зокрема, складають адмінпротоколи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Раніше Садовий заявив, що Львів відмовляється виконувати карантин вихідного дня.

У подальшому мер Львова також погрозив Кабміну судом.

Нагадаємо, від сьогодні в Україні діє карантин вихідного дня, що має ряд заборон.

Цілий перелік мерів відмовилися виконувати рішення уряду.

На даний момент люди вийшли із протестом проти карантину вихідного дня у Чернівцях ,Рівному, та Сєвєродонецьку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: