fbpx
Сьогодні
22:30 21 Сер 2020

У "Слузі народу" пояснили, де візьмуть гроші на підвищення зарплат

Підвищення мінімальної зарплати в Україні з 1 вересня до 5000 грн повністю підкріплене доходами бюджету, даний крок не призведе до зростання інфляції.

Про це в ефірі "Україна 24" розповів лідер партії "Слуга народу" і перший заступник голови парламентської фракції СН Олександр Корнієнко.

"У збільшенні мінімальної зарплати є дві складові. Перша – власне, сама виплата буде підніматися, друга – стимулювання економіки. Більше грошей на руках – більше потім повертається в економіку, люди будуть їх витрачати на ту саму шкільну форму і підготовку до школи. І, відповідно, буде підніматися середній рівень зарплати", – пояснив нардеп.

Корнієнко вважає, що в результаті підвищення мінімальних зарплат ціни не виростуть.

"Вони виростуть, якщо не підкріплене підвищення мінімалки, а воно зараз повністю підкріплене. Це не популізм – просто підняти і все, незрозуміло, за рахунок яких джерел. У нас є 3,5 млрд гривень, заощаджених за рахунок курсової різниці. У нас є зовнішній борг, він у доларах, а долар у бюджеті було закладено по одній сумі, півроку був по іншій сумі, і тепер є додаткові гривні в бюджеті. Також є певні додаткові внутрішні можливості, і це як раз дає чотири з хвостиком мільярди гривень, які забезпечать підвищення", – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: