fbpx
Сьогодні
19:55 31 Лип 2020

Україна передасть Білорусі інформацію про злочини "вагнерівців", - Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що правоохоронні органи України мають достатньо матеріалів про злочини бойовиків ПВК Вагнера, затриманих в Білорусі.

Про це повідомляє пресслужба МВС України.

Аваков пообіцяв, що всю інформацію, якою володіють українські правоохоронці, передадуть білоруській стороні:

«Ми сподіваємося, що це допоможе незалежній Білорусі захиститися від загрози тероризму і диверсійних дій найманців ПВК Вагнер».

Глава МВС додав, що представники цієї ПВК воювали не лише в Сирії, Судані та Лівії, а й на Донбасі, вбиваючи, катуючи і калічачи українських захисників.

Нагадаємо, раніше Офіс генпрокурора України оголосив про підозру 28 особам, з яких дев'ять українців, за фактом участі у військовій компанії Вагнер.

Раніше в МЗС Украни заявили: Група бойовиків, затриманих у Білорусі, могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів.

Влада Білорусі відкрила проти затриманих під Мінськом бойовиків російської ПВК Вагнера кримінальну справу про підготовку теракту.

СБУ ініціюватиме екстрадицію затриманих у Білорусі бойовиків, які воювали на Донбасі.

Напередодні Лукашенко доручив викликати послів РФ та України у справі затримання російських найманців у Білорусі.

Нагадаємо, у Білорусі затримали 32 найманців російської "ПВК Вагнера". Ще одного затримали на півдні країни. Правоохоронці отримали інформацію, що на територію Білорусі прибули понад 200 бойовиків для "дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії".

Президентські вибори в Білорусі мають відбутися 9 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: