fbpx
Сьогодні
16:56 27 Чер 2020

Глава УГКЦ розповів про місце церкви у посткоронавірусному світі

"Мене часто запитують, де є Церква у посткоронавірусному світі. Я відповідаю: у людських стосунках".

Про це заявив предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав, передає Еспресо.TV.

За словами Глави УГКЦ, нові обставини змушують нас боятися іншої людини.

"Я би сказав, що сьогодні людські стосунки переживають непростий формат трансформації. Ми тепер живемо у віртуальному світі, через пандемію практикуємо спілкування онлайн. Тому ми часто не розуміємо, наскільки важливі базові мережеві суспільства, які б допомогли людині знайти своє середовище, де б вона почувалася комфортно, де б могла бути собою", – зазначив він.

На переконання Святослава, нині християнська церква і є таким мережевим світом, мережею стосунків. Церква живе певними принципами і одне з її завдань, за словами Папи Франциска, допомогти людині залишитися людиною, не перетворитися на якийсь комп'ютер.

"Тож людські стосунки – це особливий вимір, де церква себе по-особливому проявляє. Бо церква – це спільнота. Спільність людей, які спілкуються між собою. Зміст церковного буття – скликати людей бути разом. Ми є солідарними, особливо коли потрібно фізично допомогти", – наголосив предстоятель УГКЦ.

На його переконання, церква тепер наново переживає відкриття ролі сім'ї як домашньої церкви, як тієї первинної клітини, де ми вчимося бути разом, будувати стосунки: між чоловіком і жінкою, між батьками і дітьми. Це базові стосунки, які завжди творили фундамент суспільства, інших організацій, котрі сьогодні, як інституції, переживають серйозну кризу.

"Залишаймося людьми, будьмо людьми стосовно іншої особи, не біймося її, а вважаймо її Божим образом і Божою подобою, через яку Господь може до мене промовляти", – підсумував Святослав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: