fbpx
Сьогодні
16:20 25 Тра 2020

У МОЗ назвали області, які не готові до пом’якшення карантину

Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Луганська, Львівська, Рівненська й Чернівецька області не готові до другого етапу пом'якшення коронавірусного карантину.

Про це свідчить аналіз епідемічної ситуації станом на 25 травня 2020 року в регіонах від Міністерства охорони здоров'я.

аналіз областей

Решта 16 областей України і столиця Київ готові до другого етапу пом'якшення карантинних обмежень, виходячи з інцидентності, завантаженості профільних лікарень та охоплення тестуванням.

Перехід областей до другого етапу карантину можливий за умови відповідності епідситуації в області таким критеріям:

  1.  інцидентність (кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 000 населення) складає менше 12 на 100 000 населення
  2. завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з  COVID-19, становить менше 50%,
  3. охоплення тестуванням не нижче за рівень інцидентності — тобто середня кількість тестувань (методами ПЛР та імуноферментного аналізу) протягом останніх 7 днів складає понад 12 на 100 000 населення.

На другому етапі можливе відновлення: роботи міського транспорту, шкіл для випускників, готелів (без ресторанів та без басейнів), ресторанів і кафе "з собою" чи на відкритому повітрі, спортивних центрів (без басейнів і саун); спортивних змагань (з обмеженням до 100 осіб та без глядачів), церковних служб (за присутності не більше 1 особи на 10 м²) тощо.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: