fbpx
Сьогодні
09:56 12 Тра 2020

Шмигаль назвав переломний етап для пом'якшення карантину: 22 травня - некінцева дата карантину

Фото Reuters

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вважає переломним етапом, коли кількість тих, хто одужав від коронавіруса за добу, буде перевищувати або буде рівною кількості хворих.

"Ми перебуваємо на піку захворюваності. Ми йдемо досить рівно останні 7-8 днів. Не збільшується щоденна кількість захворівших. Але ми все ще не мали жодного дня, коли кількість тих, хто одужав, перевищувала або була рівною кількості хворих. Цей етап дуже важливий. Він переломний", – сказав Шмигаль в ефірі "Сніданок з 1 + 1" у вівторок.

За словами прем'єр-міністра, поки мова не йде про те, що треба буде знову вводити в країні повний "локдаун".

"Ми говоримо про адаптивний карантин. Якщо будуть локальні захворювання в тому або іншому місті – ми вводимо карантин локально там, де виникають спалахи. Так буде жити весь світ, поки не знайде вакцину", – додав він.

Також Шмигаль зазначив, що зараз мова не йде, про будь-які дати.

"Сьогодні ми говоримо про те, що офіційно карантин в країні діє до 22 травня. Але це не кінцева дата, він буде продовжений", – зазначив прем'єр-міністр.

Він також нагадав, що відновлення руху громадського транспорту – метро і міжміського – відбудеться на третьому етапі виходу з карантину.

«Метро і міжміський транспорт — це дуже важливе питання. Допоки ми не пройшли цей пік, то уявіть, як два мільйони людей кожного дня збираються у вагонах — доволі близький контакт. Метро і міжміський транспорт може стати великим каталізатором поширення захворювання» .

При цьому на питання журналіста, чи можна сказати, що транспорт запрацює до середини літа, Шмигаль сказав, що він "більший оптиміст", тому хоче сподіватися, що "все буде трошечки скоріше".

Зазначимо, Україна, як і планувалось, виходитиме з карантину в 5 етапів. Однак дат початку цих етапів наразі немає, все залежить від епідемічної ситуації в країні. Шмигаль уточнив що зараз ці етапи опрацьовують і при прийнятті наступної дати будуть розрахунково показувати, коли може бути кожен з наступних етапів. Транспорт відновить роботу лише на 3-му етапі.

"Однак коли це станеться – залежить від динаміки захворюваності".

Станом на 9:00 12 травня в Україні підтверджено 16 023 випадки COVID-19, зокрема 375 нових випадків за добу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: