fbpx
Сьогодні
18:49 10 Тра 2020

Саакашвілі заявив, що його з самого початку хотіли призначити не віцепрем'єром

Голова Виконавчого комітету реформ Міхеїл Саакашвілі розповів, що ідея призначити його на посаду належала президенту Володимиру Зеленському, і від початку розглядалася саме ця посада, а не віцепрем'єра.

Про це заявив Саакашвілі в інтерв'ю програмі "Перехресний допит" на 24 каналі.

"Це абсолютно ідея Зеленського. Різні люди до цього схилялись. І були у мене зустрічі з головою Офісу Президента Єрмаком, якого я знаю приблизно 25 років, чи з Богданом, якого я знаю з часів "Нашої України", де він був серед активістів. У мене була можливість також познайомитися з іншими членами команди", – сказав Саакашвілі.

"Тобто ідея пропонувати цю посаду була не моя. Від початку в Офісі Президента була ідея пропонувати саме її, а не віцепрем'єра. Коли ж вони запропонували віцепрем'єра, то потім побачили, як їм чинили спротив. Ті, що за статус-кво, які присутні у майже кожній фракції в парламенті, взагалі чинять спротив будь-якій зміні. Вони якраз відкрили вогонь першими. У мене було враження, що це було неочікувано і для президента", – зазначив він.

Відповідаючи на питання, хто був проти його призначення у фракції "Слуга народу", Саакашвілі сказав, що "це були люди, яких більшість керівництва і особисто президент не знали".

Він додав, що, коли збирається нова політична сила, туди потрапляють люди, "які відрізняються як мінімум своїми поглядами, а більшість з них відрізняються тим, що вони вже під кимось".

Саакашвілі також заявив, що раніше мав конфлікт із системою, а не з главою МВС Арсеном Аваковим.

"Я не знаю, як вважає Аваков, що в нього, може, й був особистий конфлікт зі мною, але в мене був конфлікт із системою. І там було багато особистостей, не тільки Аваков, але він був їх фронтменом, він там їх захищав. Але це не була сутичка з ним чи проблеми з ним… Коли я повернувся до України, кожне друге запитання було "Коли ти нападеш на Авакова?.. Це не моя функція. Я не хочу бути в центрі конфліктів. Я хочу результатів. Зараз в Україну приходить дуже велика хвиля кризи. Я сподіваюсь, що в найближчому майбутньому карантин можна припинити", – заявив він.

7 травня Саакашвілі було призначено головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президенті України.

Зеленський пояснив, чого чекає від Саакашвілі на новій посаді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: