fbpx
Сьогодні
12:02 07 Кві 2020

Стало відомо, хто подав найбільше правок до "антиколомойського закону", Василевська пояснила свої правки

Фото: Цензор.НЕТ

До банківського законопроєкту, який має врегулювати питання збанкрутілих та націоналізованих банків, подали 16335 правок — більшість подало 7 народних депутатів.

Про це повідомив депутат фінансового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк (фракція «Голос»).

Перелік депутатів, які подали найбільше правок:

  1. Антон Поляков (колишній депутат «Слуги Народу», нині позафракційний, обирався по мажоритарному округу на Чернігівщині) — 6033 правки;
  2. Віктор Бондар (група «За Майбутнє») — 1911 правок:
  3. Дмитро Чорний («Слуга Народу») — 1781 правка;
  4. Ольга Василевська-Смаглюк («Слуга Народу») —1689 правок;
  5. Олег Дунда («Слуга Народу») — 1656 правок;
  6. Сергій Демченко («Слуга Народу») — 1463 правки;
  7. Олександр Дубінський («Слуга Народу») 1199 правок.

Решта депутатів подали менше 100 правок до законопроєкту, який Рада має розглянути у другому читанні.

Нардеп від Слуги народу Ольга Василевська-Смаглюк, яку відносять до пулу олігарха та ексвласника Приватбанку Ігоря Коломойського, прокоментувала чому подала до "антиколомойського" законопроєкту 1,5 тисячі правок. Про це вона повідомила в коментарі для НВ.

"Їх можна буде подивитися в порівняльній таблиці, коли вона буде готова… Я багато правок [подала], я їх не рахувала", — відповіла вона на питання журналіста.

За словами нардепа, її правки мають на меті привести ухвалений у першому читанні законопроект у відповідність до альтернативного проекту закону, який вона подавала.

"Ідеологія законопроекту зберігається. Єдине, що я приводжу до ладу всі кодекси [Господарський кодекс, Цивільний кодекс, Кодекс про адміністративні правопорушення, Кодекс адміністративного судочинства] у відповідність до того, як ці кодекси мають діяти.

Ми пишемо законопроект під одну людину, а всі ці кодекси ламаємо. І виникає дуже багато суперечностей", — розповіла вона.

Коментуючи питання про те, що реєстрація рекордної кількості поправок є спробою зірвати ухвалення "антиколомойського" законопроекту, Василевська-Смаглюк нагадала, що законодавством передбачені можливості ухвалення законопроектів без розгляду правок, "просто треба набрати 226 голосів для проведення процедури".

Вона додала, що виступає за те, щоб проект закону писався не тільки під олігарха Ігоря Коломойського, а й враховував всіх колишніх власників банків, які мають претензії до Національного банку.

"Наслідки цього законопроекту будуть не тільки для Коломойського", – сказала вона.

30 березня Рада ухвалила у першому читанні так званий «антиколомойський» законопроєкт.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: