fbpx
Сьогодні
16:22 12 Січ 2020

Подружжя Соболєвих вже 2 тижні просять передати справу вбивства сина до ГСУ Нацполіції

Депутат Київської облради В'ячеслав Соболєв, внаслідок замаху на якого в грудні загинув його трирічний син, просить передати справу до Головного слідчого управління Нацполіцїї.

Про це йдеться в інтерв'ю подружжя Соболєвих "Громадському".

"Я два тижні домагаюся передачі справи у Головне слідче управління (ГСУ) Національної поліції. Я з великою повагою ставлюсь до тих хлопців, які працюють сьогодні, але в ГСУ мають набагато більше фізичних та технічних можливостей. Я знаю, що керівник ГСУ вже й листа написав на генеральну прокуратуру. Але на сьогодні ми не можемо до них достукатися.

І, як приклад, я вчора дзвонив пану генеральному прокурору, але у відповідь тиша. У мене велике прохання, щоб він почув. У нас у всіх є діти", – розповіла Соболєва.

Соболєв зазначив, що проводить власне розслідування замаху, в якому йому допомагають "професіонали своєї справи", з якими він товаришує по 20 років.

"Ми просунулися дуже далеко. Чому ми почали це робити — тому що я не побачив ніяких дій з боку тих людей, які б мали це робити", – сказав він.

Соболєв також розповів, що батько Юсупа Абуєва — підозрюваного в організації злочину, місцезнаходження якого невідоме — виїхав з України до Австрії, і слідчі його не допитали.

"Він (Юсуп Абуєв – ред.) один із посередників. Я вам навіть більше скажу — два тижні, поки його батько був у Києві, я намагався з ними зустрітися. Але він уникав зустрічі. Лише коли він виїхав до Австрії, зателефонував мені і сказав: "Ви хотіли мене побачити? Прилітайте до мене". Та додав, що найближчі пів року не збирається повертатися в Україну", – сказав Соболєв.

Деталі: Соболєви також повідомили, що звернулися до прокуратури, оскільки розцінили як погрози слова адвоката Михайла Іванюка на позивний "Булат" — колишнього представника полку "Азов", прізвище якого потерпілі називали серед восьми осіб, яким радили пройти поліграф.

За словами Інни Соболєвої, адвокат Іванюка написав їй: "Він готовий на все".

Адвокат Іванюка Андрій Циганков у коментарі "Громадському" підтвердив факт того, що писав Інні Соболєвій, але за власної ініціативи, без відома клієнта і у зверненні не йшлося про погрози.

"Жодних погроз не було. Я писав для того, щоб прояснити певні моменти щодо проходження поліграфу… Ми не проти проходження поліграфу", – каже Циганков.

Передісторія: Ввечері 1 грудня у центрі Києва внаслідок обстрілу автомобіля "Range Rover" загинула трирічна дитина. Поліція ввела спеціальну операцію для розшуку зловмисника. Водієм Range Rover виявився депутат Київської обласної ради В'ячеслав Соболєв, загинув його син Олександр Соболєв 2016 року народження.

2 грудня Національна поліція затримала підозрюваних у вбивстві трирічної дитини.

Нагадаємо, що 4 грудня суд відправив під арешт ймовірного вбивцю хлопчика.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: