fbpx
Сьогодні
09:01 07 Січ 2020

Єльченко офіційно очолив посольство України в США

Новий посол України в США Володимир Єльченко вручив вірчі грамоти президенту США Дональду Трампу, повідомило посольство України в США.

Офіційна церемонія відбулася в Овальному кабінеті Білого дому. Єльченко відтепер офіційно очолює українське дипломатичне представництво в США.

"Це честь для мене представляти Україну в Сполучених Штатах Америки, які завжди твердо підтримували нашу незалежність. Українці ніколи цього не забудуть. Наше стратегічне партнерство зростатиме на користь обом націям", – йдеться в повідомленні, на офіційній сторінці посольства України в США в Фейсбук.

Зеленський 19 грудня звільнив Єльченка з посади постійного представника України при ООН і посла України в Ямайці та призначив його послом України в США.

Довідка. Володимир Єльченко – український дипломат. За 30 років дипслужби працював у Києві, Нью-Йорку, Відні, Москві.

Брав участь у миротворчій місії у Хорватії. Окупація Криму і війна на Донбасі припали його роботу послом у Росії. Тоді він був негайно відкликаний до Києва і за півтора року очолив українську делегацію в ООН.

Саме Єльченко обидва рази представляв Україну в ООН, коли нашу країну в 2000-2001 і в 2016-2017 роках обирали непостійним членом Ради Безпеки ООН.

На посаді постпреда України ООН Єльченко за останні роки багато разів брав участь у дискусіях з представниками РФ. Так, у 2017-му році на засіданні Радбезу ООН Єльченко продемонстрував фото 23-річного українського офіцера Андрія Кизила, який загинув на Донбасі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: