fbpx
Сьогодні
21:16 09 Жов 2019

Зеленський провів телефонну розмову з Меркель: обговорено питання розведення сил на Донбасі

Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це у Twitter написав посол України в Німеччині Андрій Мельник.

"Щойно відбулася вже 5-а за ліком телефонна розмова між президентом України Володимиром Зеленським та Федеральним канцлером Ангелою Меркель.

Цей надзвичайно тісний довірливий особистий контакт двох лідерів – наша найпотужніша політична зброя задля відновлення територіальної цілісності України!" – зазначив він.

В ОПУ зазначають, що глава Української держави високо оцінив вагому підтримку з боку канцлера у досягненні миру в Україні, її послідовну позицію у питанні санкцій щодо Російської Федерації, а також практичну допомогу Німеччини в реалізації політики реформ.

Ангела Меркель наголосила на незмінності позиції ФРН на підтримку України на шляху до встановлення миру на Донбасі. Вона заявила, що використає майбутні контакти з партнерами у Нормандському форматі для досягнення домовленості щодо дати проведення саміту.

Володимир Зеленський поінформував співрозмовницю про безпекову ситуацію на Донбасі. Було обговорено питання розведення сил поблизу Петрівського та Золотого, а також перебіг робіт з відновлення мосту поблизу Станиці Луганської.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: