fbpx
Сьогодні
13:48 02 Вер 2019

Рябошапка: у ГПУ є три основні завдання

Новий генпрокурор України Руслан Рябошапка заявив, що на найближчий час у ГПУ є три основних завдання.

Про це він повідомив на першому засіданні Кабміну, про що інформує Фокус.

Так, за словами генпрокурора, перше завдання полягає в перезапуску, оновленні та очищенні Генпрокуратури, як координуючого і центрального органу в сфері системи кримінальної юстиції.

"Зараз в парламенті знаходиться законопроект і думаю, що найближчим часом він буде прийнятий. Документ дасть можливість якнайшвидше запустити цей процес (оновлення – ред.)", – заявив Рябошапка.

Друге завдання, це системний перезапуск і оновлення всієї системи кримінальної юстиції. За словами Рябошапки, мова йде не тільки про кримінальне право, процесуальне право, а також і про зміну роботи системи органів досудового розслідування.

"Крім цього, Генпрокуратура відновить, зі свого боку, функцію координації діяльності органів кримінальної юстиції, для цього є всі передбачені законом механізми. Але на жаль, дана функція була загублена і не була реалізована раніше", – заявив Рябошапка.

Також він підкреслив, що випадків "показухи" і "компанійщини" в правоохоронних органах бути не повинно.

Третім важливим напрямок роботи ГПУ Рябошапка назвав зміни у правоохоронній системі, яка повинна захищати інтереси бізнесу, що працює на законних підставах.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський зібрав керівництво Верховної Ради, уряду і правоохоронних органів в Офісі Президента на нараду.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: