fbpx
Сьогодні
15:28 22 Лип 2019

У Зайцевому переміг друг "беркутівців", якого підозрюють в українофобських переконаннях

Керівник громадської організації "Ніхто крім нас", самовисуванець Олександр Ковальов переміг на позачергових виборах до Верховної Ради в окрузі №51 на Донеччині. За нього проголосувало 220 виборців, що складає 33,03% від усіх голосів.

Такі дані розміщені на сайті ЦВК.

Його найближчий конкурент, самовисуванець, керівник Військово-цивільної адміністрації селища Зайцеве, місцевий уродженець Володимир Весьолкін отримав 18,61% (124 голоси).

Третій – самовисуванець Махач Батирсултанов – має 113 голосів (16,96%).

Висуванець партії "Опозиційна платформа – За життя" Андрій Альоша, якого пов'язували з кримінальними колами Горлівки і діями з імовірного скуповування голосів мешканців округу в ОРДО – лише шостий із 7,5% (50 голосів).

Широкому загалу ім'я переможця округу №51 стало відоме у 2016 році, коли Генпрокуратура оголосила Ковальову підозру за епізодом розслідування злочинів проти Майдану. Ковальова підозрювали в тому, що він допоміг сумнозвісній "чорній роті" "Беркуту", яка розстрілювала мирних протестувальників на Інститутській 20 лютого 2014-го, втекти з Києва і знищити зброю (згодом її знайшли в озері).

Крім того, Володимир Ар'єв, свого часу, опубліковував фото, на котрому Ковальов стоїть біля Донецької ОДА під час її захоплення терористами "ДНР". Він також називав його "сепаром за поглядами".

Детальніше про організацію "Ніхто крім нас", яку очолює Ковальов, розповів Денис Казанський.

Журналіст розповідав, що організація "завжди була оплотом лютої українофобії", її представники били учасників проукраїнських мітингів, нападали на журналістів і били їм апаратуру, брали участь в російських маршах з представниками "Русского блока" і взагалі "мали славу свавільників і мракобісів".

"У Донецьку організація "Ніхто крім нас" була чимось на зразок "Чорної сотні". "Регіонали" використовували її, щоб розправлятися з українськими активістами чужими руками. І навряд чи лідер НКН Олександр Ковальов про це не знав. А він же сам із Донецька. І безумовно добре був обізнаний про те, що відбувається в його рідному місті", – писав журналіст.

Раніше у Рубриці повідомлялося, що Савченко отримала всього 8 голосів на виборах у Зайцевому.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: