fbpx
Сьогодні
23:58 12 Лип 2019

Нападники на громадських активістів плідно працюють з місцевою владою, - звіт ТСК

Нападники на громадських активістів плідно працюють з місцевою владою. Тому правоохоронці не знаходять їх і не зацікавлені в розслідуванні.

Про це говорили члени тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України на прес-конференції, яка відбулася 12 липня у стінах парламенту, повідомляє ініціатива "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Троє народних депутатів – Борислав Береза, Олена Сотник та Мустафа Найєм – вирішили поділитися інформацією, що не увійшла в офіційний звіт комісії, затверджений 11 липня більшістю у Верховній Раді.

Основні тези, озвучені народними депутатами:

1. Розслідування нападів на активістів провалені. Активісти – незручні для місцевої влади, тому кількість нападів збільшується. А наявність ТСК не забороняє правоохоронним органам не реагувати на них.

2. Генеральна прокуратура, керівники місцевих управлінь Національної поліції, керівники прокуратур – всі пов'язані з нападами на активістів. Ситуація підтвердилась в Херсоні, теж саме в Одесі, Харкові та інших містах.

3. Життю та здоров'ю Сергія Стерненка існує реальна загроза. Відбувається повна протидія розслідуванню нападів: немає вироків, немає замовників, речові докази втрачені (вкрадено), а службові розслідування не проведені. Правоохоронці тепер несуть відповідальність за все, що може трапитись з Сергієм.

4. Точно відомо, що керівна верхівка Херсонської області напряму причетна до того, що сталось з Катериною Гандзюк. Укладені угоди із виконавцями мали б стати логічним кроком для викриття і притягнення інших замовників, але цього досі не відбулось. Причини ГПУ пояснити не може. Аналогічно незрозумілими лишаються домовленості ГПУ з іншими фігурантами, яким пом'якшили кваліфікацію.

5. Слідча комісія по розслідуванню нападів на активістів повинна працювати на постійній основі, щоб примушувати правоохоронні органи виконувати свої обов'язки, а президент повинен підписати Закон про ТСК, щоб розширити її можливості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: